over ons

Hoe het begon
We schrijven 1990, het jaar van The Power van Snap!, Tour of Duty op tv en het WK voetbal in Italië. José van den Wildenberg, vers van de havo, heeft wel even genoeg schoolbanken gezien en wil aan het werk. Ze meldt zich bij een groot uitzendbureau en ze treft het: laten ze nu nét een mooie baan als officemanager voor haar hebben. José begint op 1 oktober bij een nieuw bedrijf, Matching Pool. De oprichter is dagelijks de boer op, op zoek naar klanten. Josés taak: op de winkel passen, facturen inboeken, cv’s verzamelen en de telefoon opnemen.

José ontdekt al snel een verborgen kwaliteit. Al vlug belt een klant, op zoek naar een koopman. Hey, denkt José, zag ik pas geen passend cv? Ja dus. Binnen no-time maakt José haar eerste match. De grote baas is verrast: José kan toch alleen brieven tikken? Fout gezien.

Niet veel later plakt José geen postzegels meer, maar doet ze werving en selectie. En dat gaat heel goed! Eén klein probleempje: het is intussen 1992 en dat is een jaar van recessie. Matching Pool wil groeien, maar de banken durven niet. Het bedrijf moet dus op zoek naar een private financier.

Die wordt gevonden in Axel Müller. Hij heeft wel wat eisen: de baas moet eruit. José moet blijven. Op haar 22e runt ze de zaak. Elke dag werken, lange dagen en een relatie die uitgaat omdat het werk haar grootste liefde is. Best wel pittig, een eigen bedrijf. In 1993 heeft José haar persoonlijke match wél gevonden: Alexander Müller, de zoon van. Tot zijn plotselinge overlijden in mei 2014 vormen de twee een ijzersterk koppel.

Door de jaren heen staat Matching Pool niet stil. Ook letterlijk niet. Het bedrijf verhuist, groeit, beweegt en onderneemt. Werknemers komen en gaan zelden. Matching Pool ontwikkelt zich tot een volwassen partij met oog voor mensen, maar ook zeker voor de omgeving. Jarenlang sponsort Matching Pool FC Den Bosch. En tot op de dag van vandaag ook goede doelen die het geld nóg beter kunnen gebruiken. De liefde voor mensen blijft niet beperkt tot zakelijke relaties, dat is wel duidelijk.

Matching Pool trapt 2021 af met de verhuizing naar een prachtig nieuwe pand in Rosmalen, bij knooppunt Hintham. Een heerlijke plek om te werken en mooie matches te maken tussen gelijkgestemde opdrachtgevers en kandidaten, want daar krijgt José en haar team een kick van. Geen gezeur, maar zaken gewoon goed regelen voor een ander. Tegelijkertijd is ons nieuwe kantoor ook een plek om verder te schrijven aan ons volgende hoofdstuk. Dat zijn we op dit moment aan het doen, dus kom zeker nog eens terug!

Zo zijn we nu
We betrappen onszelf erop dat we het nog vaak over ‘ons kantoor’ hebben, maar eigenlijk is het een flinke, gezellige huiskamer. Aan onze grote keukentafel delen onze mensen en klanten verhalen, koffiekoekjes, lief en als het moet ook leed. De zelden blaffende en nooit bijtende kantoorteckel Veldje loopt kwispelend zijn rondjes 32,4 door ons kantoor, soms zoekend naar een aai of versnapering. En als onze medewerkers een staart hadden, zouden ze ook kwispelen.

Vergis je niet: het is niet zo dat we de hele dag kletsen en Brabants lopen te wezen, met een kop koffie in de ene hand en een worstenbroodje in de andere. We werken keihard, maar we houden wél van gezelligheid en weten hoe essentieel een fijne werkplek is. Het belang van gelukkig zijn kun je maar beter niet onderschatten. Logisch dus, dat we zorgen dat ons kantoor een fijne, veilige en warme plek is waar onze mensen en Veldje zich thuis voelen.

Persoonlijk
Als vooruitstrevend bedrijf in de stad van het Huis van de Toekomst gaan we natuurlijk met onze tijd mee. Onze faxmachine is uitgerateld, maar we bellen, appen en mailen wat af. En weet je waar we écht goed in zijn? Persoonlijk contact met onze kandidaten en opdrachtgevers! We kijken de mensen met en voor wie we werken graag in de ogen. Dat leidt tot minder ruis en meer gezelligheid. Dat kan de wereld best gebruiken.

Ruim dertig jaar na onze oprichting zijn we de kinderschoenen wel ontgroeid. De puberschoenen trouwens ook. Hier staat een volwassen detacheringsbureau dat uitblinkt in persoonlijkheid en slagvaardigheid. Klein en fijn van binnen, maar groot van buiten. Een informeel bureau zonder een greintje arrogantie of bureaucratie, dat alles van personele ICT-vraagstukken weet en matches maakt als Cupido. Mogen we dat, als bescheiden Brabanders, van onszelf zeggen? Vooruit, voor deze ene keer.

Visie (waar gaan we voor)
Bij detachering zijn maar drie dingen belangrijk: ken je klant, ken je professional en ken jezelf.

Missie (waar staan we voor)
Matching Pool verbindt de meest geschikte professional aan de meest geschikte klant.   

Onze mensen (en Veldje)
Ons team bestaat uit zes mensen en één viervoeter. In alfabetische volgorde: Carla, Colette, Frank, Irene, José, Toon en Veldje. Leuke mensen, dierenvrienden en zéér bekwaam in wat ze doen. Weet je wat: lees het zelf maar eventjes.

Carla Schipperen

Wat letters voor schrijvers zijn, zijn cijfers voor Carla. Maar onze financieel-administratief medewerkster cijfert zichzelf niet weg. Ze is nauwkeurig en kan helemaal opgaan in haar werk, maar ze doet haar werk ook met passie en dat steekt ze niet bepaald onder stoelen of banken. Carla is ook dol op Spike. Dat is een Australische Shepherd, maar vergis je niet: dit hondenras komt uit de Verenigde Staten. Carla is graag in beweging: van nordic walking en tai chi krijgt ze veel energie. Verder maakt ze iedere week trouw gebruik van onze fitnessruimte. Als financieel medewerker is het kunnen leggen van verbanden belangrijk. Die eigenschap bezit de inwoonster van Raamsdonkveer ook in een andere context. Carla is actief als bestuurslid bij de EHBO. Mocht de nood een keer aan de man of vrouw zijn op het kantoor van Matching Pool, dan is goede hulp dus nooit ver weg.

José van den Wildenberg

Onze Bossche boss José was in 1990 de eerste medewerker van Matching Pool. Tegenwoordig zwaait ze met zachte hand de scepter. Haar warmte en mensenkennis zijn in haar werk als matchmaker belangrijke instrumenten. “Het geeft me een enorme kick om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Van een kloppende match gaat mijn hart sneller kloppen.” José heeft talloze perfecte matches gemaakt, maar heeft er in haar leven ook wel wat. Haar pupillen worden groter van Matching Pool, maar ook van hond Veldje. Van zeilen. Of, born to be wild als ze is, van motortochten maken op haar Harley Davidson Street Bob. Een vrouw met pit die graag gas geeft. Ze gaat dan ook veel liever met mannen om dan met vrouwen, al maakt ze voor Carla, Colette en Irene graag een uitzondering. Waar ze ook van houdt? Mensen met passie voor wat ze doen. Gelukkig komt ze die in haar werk dagelijks tegen.

Frank Gerritse

Frank werkt sinds de millenniumwissel bij Matching Pool. Als Field Accountmanager heeft hij dagelijks contact met onze opdrachtgevers en kandidaten en dat is niet bepaald vervelend. Zeker niet voor Frank, want hij krijgt energie van mensen. Vooral van tevreden mensen.
Frank, de enige Matching Pooler zonder hond, krijgt ook energie van fietsen. Hij mag in het weekend graag kilometers wegtrappen op zijn gestroomlijnde tweewieler. Of hij zijn dochter bijhoudt? Misschien, met een motortje op zijn fiets. Femke rijdt namelijk op professioneel niveau. Vader Frank is haar grootste fan en reist graag met haar mee, naar trainingskampen of wedstrijden. Maar even trots is hij op zoon Jasper, een journalist in de dop met een kennis van sport waar je u tegen zegt. Wie weet kan hij later ooit schrijven over de heroïsche overwinningen van zijn oudere zus.

Colette Berkelmans

Office manager Colette is helemaal in balans. Praat even met haar en je merkt het direct: deze dame heeft liefde voor haar werk. Dat heeft ze ook voor haar collega’s. “Samen zijn we een hechte en geïnspireerde club.”
Colette leert graag en zet zich elke dag voor de volle honderd procent in. Maar zelfs voor haar kan de boog niet altijd gespannen zijn. Rust en bezinning vindt ze in haar hobby’s. Koken, de natuur, schilderen, sporten en een goed boek. Elke ochtend is ze om zes uur uit de veren, klaar voor een mooie wandeling met Labradoodle Balloo. De vroege ochtend is voor haar ook het moment om te mediteren. “Dan is het stil en sereen buiten. Meditatie geeft me energie, en inzicht in mezelf. Het leert me te leven in het nú en van elke dag een feestje te maken.” Kortom: met Colette in de buurt zijn slingers overbodig.

Irene Nieuwenkuiper

“Je hebt maar één leven, dus lach, geniet en zorg voor de mensen van wie je houdt.” Het levensmotto van onze recruiter Irene Nieuwenkuiper kan zo op een tegeltje. Irene houdt overduidelijk van mensen, maar bezit ook een bovengemiddelde dosis mensenkennis. Die eigenschap komt haar in haar werk uitstekend van pas, wanneer ze zorgt dat de juiste persoon op de juiste plek terechtkomt.
Irene is geboren in Rotterdam, maar daar hoor je nog maar weinig van. Ze noemt zichzelf ‘verboscht’ en voelt zich hier helemaal thuis. Thuis, op haar werk, maar ook zeker in de natuur. Daar wandelt ze graag met haar partner Ron en hond Roef, een Sint-Bernard. Die wandelingen zijn meteen een goede training voor haar ultieme doel: samen met Ron de Nijmeegse vierdaagse lopen.

Toon Jansen

Toon is het financieel geweten van Matching Pool. Hij heeft een omvangrijk takenpakket, dat varieert van salarisadministratie, inkoop en verkoop en kostprijscalculaties tot het voorbereiden van de jaarrekeningen en nog veel meer met cijfers. Onze getallen zijn bij Toon in veilige handen en dat is een buitengewoon geruststellende gedachte.
Het vooroordeel dat controllers weinig kleurrijke mensen zijn kan na een ontmoeting met Toon direct van tafel. Hij geniet overduidelijk van zijn werk en de samenwerking met anderen. Maar hij kan ook helemaal opgaan in het feestgedruis. De inwoner van Best is een rasechte carnavalist. Als penningmeester van een carnavalsvereniging combineert hij klinkende cijfers met klinkende glazen, meestal wel in die volgorde. Maar Toon kan ook intens genieten van zijn kleinzoon Stan, die in de zomer van 2021 werd geboren.

Veldje

Maak kennis met Veldje, onze lieftallige kantoorteckel. Veldje heeft hetzelfde baasje als de werknemers van Matching Pool, namelijk José. Iedereen loopt met hem weg. Soms ook letterlijk, als het tijd is voor een rondje door het park.
Veldje is een allemansvriend. Is zijn mand aan de voeten van José verlaten, dan maakt hij waarschijnlijk een rondje door het pand, op zoek naar een aai over de bol of een lekkere snack. In zijn vrije tijd is Veldje graag thuis, maar het is zeker geen huismus. Speels als hij is houdt hij van een spelletje: deelname aan een pupquiz staat hoog op zijn hobbylijstje.